fbpx

Rotin - Bădăcin.

Povestea Noastră

Valentin Vălcăuan, a învăţat metodele străvechi prin care se obţine o pălinca bună, aromată și catifelată. Cu dragoste, dăruire si pasiune s-a dedicat dezvoltării acestui produs, implementând tehnologii moderne pentru a obține o pălinca cu care Bădăcinul se mândreste în lume.

Ţuica de Bădăcin şi Pălincile de Bădăcin, mărci înregistrate, sunt rezultatul mai multor ani de muncă și strădanii care au dus, în 2013, la înființarea firmei noastre, Rotin Bădăcin SRL, în inima Transilvaniei. Firma își are sediul la Bădăcin, judeţul Sălaj, într-o zonă pomicolă cu o bogată tradiţie în producerea distilatelor și a produselor din fructe. În Transilvania, dar și, în general, în România, distilatele din fructe sunt cunoscute sub denumirea de ţuică și de pălincă.

Respectând metodele uzanțelor străvechi ale locului, dar folosind, totodată, tehnologii de ultimă generaţie europeană, Rotin Bădăcin produce o cantitate relativ mică de distilate din fructele produse, culese și selecționate din livezile domnului Valentin Vălcăuan, plantații bio de pe dealurile din împrejurimile Bădăcinului. Având viziunea perpetuării tradițiilor zonei şi mizând exclusiv pe căutarea calității, 

 

Valentin Vălcăuan a obţinut un produs original românesc, cu însușiri nobile, în descendența datinilor locale, o pălincă Premium, competitivă oriunde, în afara ţării, cu care strămoșii ardeleni s-ar fi fălit, fără doar și poate. Acordăm o atenţie specială fiecărei etape de producție a distilatului, de la culesul manual ori selecționarea fructelor, exclusiv, sănătoase, la pregătirea borhotului, supravegherea fluxului tehnologic și până la ambalarea artizanală a produselor

Calitatea produselor noastre a fost reconfirmată şi anul acesta, în Ungaria, la Concursul International Quintessence 2018, unde distilatele noastre au obţinut următoarele şapte premii:

Campioană absolută:

Pălinca de piersici.

Medalii de aur 

Pălinca de piersici și Pălinca baricată de prune.

Medalii de argint

Pălinca de caise, Pălinca de cireşe şi Pălinca de prune.

Medalii de bronz

Pălinca de gutui și Pălinca de pere.

MODERNISM.

ȘI TRADIȚIE