Ţuica de Bădăcin şi Pălincile de Bădăcin, mărci înregistrate, sunt rezultatul mai multor ani de muncă și strădanii care au dus, în 2013, la înființarea firmei noastre, Rotin Bădăcin SRL, în inima Transilvaniei. Firma își are sediul la Bădăcin, judeţul Sălaj, într-o zonă pomicolă cu o bogată tradiţie în producerea distilatelor și a produselor din fructe. În Transilvania, dar și, în general, în România, distilatele din fructe sunt cunoscute sub denumirea de ţuică și de pălincă.
Respectând metodele uzanțelor străvechi ale locului, dar folosind, totodată, tehnologii de ultimă generaţie europeană, Rotin Bădăcin produce o cantitate relativ mică de distilate din fructele produse, culese și selecționate din livezile domnului Valentin Vălcăuan, plantații bio de pe dealurile din împrejurimile Bădăcinului. Având viziunea perpetuării tradițiilor zonei şi mizând exclusiv pe căutarea calității,
Valentin Vălcăuan a obţinut un produs original românesc, cu însușiri nobile, în descendența datinilor locale, o pălincă Premium, competitivă oriunde, în afara ţării, cu care strămoșii ardeleni s-ar fi fălit, fără doar și poate. Acordăm o atenţie specială fiecărei etape de producție a distilatului, de la culesul manual ori selecționarea fructelor, exclusiv, sănătoase, la pregătirea borhotului, supravegherea fluxului tehnologic și până la ambalarea artizanală a produselor